Tyhjensin mummulan olohuoneen attialle ja laittelin tavaroita paikoilleen uudelleen. Aurinkokin näyttäytyi, joten sain sentään jotain kuvia otettua. Sen huomasin linkityksiä tehdessäni että paljon mulla on tavaroita ihmisiltä, jotka ovat jättäneet bloggaamisen jo pari vuotta sitten. 


Alla keittiö: Takana oleva valkoinen kaappi on oma tekemä. Kaapin ovat aukeavat ja sisälläkin on vielä hylly. Kaapin sisällä kattiloita piilossa. Hyllyillä mm.  Susannan tekemä leipälaatikko, Olgalta leipää, raparperit ovat Nannalta keittiö-Swapista. Keittiön pirtin  pöytä ja tuolit ovat Väinölän Marian tekemät. Aivan ihanat ovat. Värit sopivat myös. Aito mummulani astiakaappi oli just noita värejä.  Ikkunalaudalla on Artun tekemät kukkopillit, mulle erityisen rakkaat.  Itse tehdyt pelargoniat kukkivat ympäri vuoden.  Pöydällä Wooperin tekemiä astioita. Ne ovat kultaakin kalliimpia. Ovat keräilytavaraa varmasti :)  Upeat lätyt mansikkahillolla olen ostanut joltakin messuilta. Yritin löytää tekijää vanhoista päivityksistä, mutta en löytänyt.  Karjalanpiirakat on itsetehtyjä ja kori niiden alla. 
 

Jussinkasken mummulassa oli tällainen uuni. Oli vain kyllä aivan toiseen suuntaan. Uunin rungon askartelin balsasta, päällystin sen valmiilla tiilipaperilla. Vahän sitten "nokea" peliin. Takana oleva sininen puulaatikko ja likaämpärikaappi on myös itse tehty. Balsastatein ja muistan että silloin päätin, etten tee enää mitään huonekalua balsasta ;)  Saranat varsinkin olivat täyttä työtä.   Uunin ja hellan päällä ostettuja astioita, makaranilaatikko on Jatan tekemä.Kamarissa on vihdoinkin myös verhot. Ikkunat ovat siis kaikki vain "koristeita". En pysty tekemään vanhaan kaappiin aukkoja.  Maisema ikkunasta on  mummulani tyylinen, puita, paljon puita.   Verhot halusin mahdollisimman simppelit, vaikka oma muiston mummulan verhoista taisikin olla hyvin retroa.  Kukkaset, Saint Pauliat ovat Katriinalta.  Valkoinen puusohva on itse tehty, se ensimmäinen kunnon minihuonekalu.  Seinällä taulu, jossa äitini vasemmalla reunassa. Pikkuveli keskellä, nuorempi sisar oikealla. Mummu on tässä kuvassa n. 43v. Eikös ihmiset näyttäneetkin vanhoilta tuohon aikaan??  Kuva on Lankoskelta, vanhan Pori- Vaasatien varrelta.Peili-lipaston kanssa ähkin kamalan kauan aikaa. Tulihan siitä valmista... Äitini rippikuva mininä seinällä. Pönttöuunista vielä kuva. Tästä muistan, että tein sitä niin himona, etten malttanut lähteä perheen kanssa retkelle. Hui, onneksi  mineilyhimo on vähän hillitympää :)  Kamarista puuttuu kyllä vielä se pöytä. Olen etsinyt pyöreää pöyttää johon saisin Auliinan tekemän upean virkatun liinan.
Yläkerran makuuhuoneessa on huonekaluja riittämiin, mutta muuten huone on vähän pliisu. Pitää etsiä seinille tavaraa. Ainakin Anjalta olen saanut upean seinävaatteen. Upea sänky on Väinölän Marian tekemä.  Pieni pöytä vieressä myös. Radio on omatekemä. Lipasto, josta näkyy kulma on Christian Lindqvistin tekemä, kuten myös mummun keinu. Upea ompleukone on  Bodo Hennigin.

Tätä peittoani mä aina ihailen.... ( Kiitos Minnalle, että opetti mulle tilkkutyön paperitekniikan ) ... ja Marian tekemää sänkyä ♥
Ullakon tilla oli aluksi tytön kamari. Sitten päätin tehdä siitä kuitenkin ullakon. Sellainen oli mummulassanikin.   Ullakko täynnä tavaraa.... mattoja, vanhoja huonekaluja, lehtiä, laatikoita, laukkuja jne.  Seinät ovat upeat "huonoista" Bilteman tikuista tehtynä.   Lamppu katossa on vähän liian hieno.... Kaikki mummulan lamput siis ostettu Dolorekselta, Led-lamppuja. 
Osallistuin aikoja, aikoja sitten Ullakko-swappiin.  Päivin tekemä ampiaispesä on kiltisti odottanut ullakolle pääsyä. Kertakaikkisen ihana.
Huomasin mummulaa siivotessani, että vielä kuitenkin olisi pientä hiomista. Tästä ainakin tuli kipinää. 

Mukavaa viikonloppua  kaikille tänne eksyneille, toivottaa Eliisa.