Joo, näitä addiktioita on muitakin, kuin kankaat.... nääs kirjat :)  En ole tehnyt erillistä "kirjasto-osiota" sivupalkkiin (laiskuutta), mutta tähän syksyn alkuun, pitää kahta kirjaa mainostaa.

Löysin nämä kirjat siis Forssan messuilta.   Ensimmäinen on ihan ehdoton, Venus A. Dodge:  Doll´s house needlecrafts  ja kysyn vaan, että miksen minä sitä ollut aikaisemmin löytänyt??? Ilmeisesti syystä, että en tajunnut ajoissa, että kirjoja myydään netissä - ja syystä, että minä en ole kielitaidoiltani niin hyvä, että tilaisin suitsait englannista/ jenkeistä kirjoja - jos yhtään mitään :) ja tämä kirja taitaa olla jo loppuunmyyty?..

Joka tapauksessa, tässä kirjassa on vaikka mitä: virkkuut, ristipistot, ompelut, ristipistoilla matot, tyynyt, verhot, puutyöt, tilkkutyöt, ohjeet pitkiin sukkiin, hansikkaisiin, kasseihin, kravattiin, amppeliin (se pirun makramee-sídonta, joihin hain ohjeita...) jne. jne.  UPEA kirja!!

1251272982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämä toinen kirja on myös mukava. Andrea Barham : Easy to make DOLLS´HOUSE ACCESSORIES. Osittain samoja ohjeita, mutta täällä ainakin erilainen amppeli, paljon pieniä juttuja, harjoja, silmälaseja, kasseja,  kunnollinen "kaava" mattopiiskaan :), sekä erityisesti ideoita kaikista pienistä osasista tekemisiin - kirjan lopussa on monia erilaisia lamppuja, kattoon, lattialle, pöydälle ja sähköistettynä.  Kiva kirja  ihmiselle, joka ei ole ihan näppärä tuosta vaan tekemään, vaan joka kaipaa edes pientä vinkkiä, miten ujuttaa se lamppu niin, että pöytäkynttelikkö onnistuu :) 

1251273011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

No niin, tässä siis motivointia. Itse olen ollut pitkään hyvin saamaton miniatyyrijutuissa. On joku terä kadonnut innosta. Pidän nyt KUNNON TAUON , jätän asiat hautumaan ja kaivan nämä kirjat jossakin vaiheessa kaapista ja teen ainakin sen amppelin, sen jalkalampun, sen työtakin mummulle, sen nallen, sen ristipistomaton, sen mattopiiskan siitä oikeasta rottingista.....

Oikein mukavaa syksyä kaikille. Nukkelan kerhossa kuitenkin näyn, seuraavan kerran keskiviikkona 9.9.

Eliisa