KREETAN LÖYTÖJÄ

Loma oli mukava. Kreetalla oli lämmin, ihana pehmeä tuuli ja merivesi oli suolaista ja ihanan lämmintä. Tuli nukuttua ja uitua paljon ja syötyä -  liiankin hyvin.

Kaupoissakin ehdin kierrellä. Nukkekoti-harrastus ei taida olla kreetalainen juttu? En kyllä tarkistanut etukäteen onko saarella nukkekotikauppoja, mutta tuskin...  heh, nyt varmaan joku laittaa viestiä, että onhan siellä Haniassa iso kauppa, missä on kaikkea ihanaa :)

Tämän setin löysin lomakohteeni putiikista. Muistelen, että olen nähnyt jonkun harrastajan sivulla Kreeta-boxin, jossa oli tämä setti. Tämä oli ainoa setti, minkä löysin, pöytääkään ei ollut alkuun kaupassa. Ja kauppamiehiä totisesti olivat.  Kysyin pöytää, ja sanoivat ettei ole. Setin hinta oli kuulemma ollut 7 euroa.  Kiertelin kaikki muut kaupat ja kun palasin tyhjin käsin tähän kauppaan (ostamaan ainakin ne tuolit), oli pöytäkin löytynyt ja setin hinnaksi oli laitettu 10 e.  Olihan se kuitenkin pakko ostaa.

Tuo "naama" myytiin oliivisaippuan kylkiäisenä. Ajattelin, että voisin oman Kreeta-boxin tehdä, ja tuo sopisi seinään. Tuolit aion kyllä tuunata. En nähnyt missään sinisiä tuoleja -enkä varsinkaan noin hyväkuntoisen näköisiä :) Ajattelin, että voisin nuo istuimen langat vaihtaa kuluneeseempaan, ruskeahkoon. Pöytä tuntui alkuun ihan oudolta, mutta kun aloin katsella paremmin ympärilleni, niin totta tosiaan, joka paikassa oli tuon mallisia pöytiä, erivärisinä vain.

Ihastuin Kreetalla kaikkiin kivitöihin. Seinissä, kaduilla oli mitä erilaisempia laatoituksia. Keräilin itselleni rannalta ohuita kiviä, lattialaatoitusta varten - saapa nähdä keksinkö jonkun hyvän kiinnittämiskeinon niille.

Mutta - kotiin oli kiva tulla. Mineilyt heti mielessä. Nyt vaan täytyy noita pyykkejä pestä ja päivitellä myöhemmin muita ostoksia.

1927197.jpg

 

1927199.jpg