Tämä nukkekotiharrastus kasvattaa , tai ainakin ilmeisesti on tarkoitus kasvattaa kärsivällisyyttä. Huoh.  Oma kriittisyys lisää paineita :-)  Manailin miehelle, että kun vihdoin ja viimein on tyytyväinen - jotenkuten tyytyväinen - omaan työhönsä , sitten saa tapella valokuvauksen takia, että kuvat onnistuisi. Mies lohdutti, että ilmeisesti kameran "tehot" ei riitä. Minä mutisin, että pah, kuvaajassa vika. On niin monta asiaa, mitä pitäisi opetella.... Pitäisikö kutsua Lehtoranta tai Heikura (näitä muutamia vuoden lehtikuvaajia...) kuvaamaan.... Tai ostaa se Canonin huippukamera, hah. Siinäpä vasta tulisi harrastukselle hintaa :)

Anyway, tässä mummun uusi hella. Valkoinen hella tanskalaiseen sisustustyyllin olisi ihana... mutta mun mummulla oli ihan tavallinen hella. Porin Valun luukut ainakin hellassa oli ja joku H-merkkinen uunissa. Luukuista puuttuu vielä nupit. Yritin sinnikkäästi harjoitella sellaisen kiekuran tekoa, mutta metallilankani on liian ohutta. Luukut aukeavat, mutta eivät mitenkään erityisen hyvin. Opiksi taas: Älä käytä balsaa missään, mihin tarvit kunnon saranointia, tai joudut lävistämään yleensäkin jotakin, jonka on tarkoitus pysyä kunnolla kiinni. Balsa on aivan liian pehmeää. Sitä kuitenkin oli kotona, joten tein uunin rungon siitä.

 Pähkimistä riitti myös tiilivalinnalla: Olin tilannut molemmat Eurominin "tiilitapetit", olin tulostanut Jimin printeistä molemmat värit ja leikannut hiontapapereista tiilin palasia. Päädyin loppujen lopuksi Jimin vaaleampaan printtiin. 

Hellan päällä on muuten sellainen kahvikannu, Ruotsista ilmeisesti kotoisin, koska se on tehty pienistä, oikeista ruotsalaisista kolikoista. Olen saanut sen  joskus 17v sitten entiseltä naapurilta, joka oli Ruotsista muuttanut Suomeen. 

Tulipas pitkästi....

 

1387262.jpg

 

Likaämpärikaappi on saanut oven (vedin puuttuu :) - ja muutama ärhäkkä sana pääsi tässäkin, mutta sain kuin sainkin loppujen lopuksi, kaiken ähellyksen jälkeen kiinni ne Euriminis-saranat. (Ne uudet edulliset, aiemmat omistamani saranat olivat puolet pienempiä ja ilmeisesti Dolls´house Emporiumin - ja kalliit!)  Väinölän Marian kaappi odottaa vielä paikkaansa. Anteeksi Maria, että on tässä likaämpärikaapin päällä...  

1387261.jpg

Laitan vielä kaapista kuvan , kun se näyttää ainakin raikkaalta :)

1387263.jpg