Yövuorojen jälkeen eka vapaa oikeuttaa äidin tekemään ihan omassa rauhassa omia juttuja :)  Ompelin ensin pojan partiohuiviin merkin ja aloitin sitten pienen tilkkutyön tekemisen. Olen tilaamalla tilannut Peekaan Paulalta kankaita - ihan himona. Voisin istua ja läprätä kangaspalojani - sävy sävyyn... Hullun hommaa....

Kirjastosta löysin Kaffe Fassetin Tilkkutöitä-kirjan. Kirjassa on iso tilkkutyö , "lasimaalaus" ja takasivuilla monta erikokoista, mallista  paperikaavaa tähän työhön. Oikeasti ne tietysti pitäisi suurentaa, mutta kaavat ovat juuri hyvän kokoisia nukkekoti-ihmiselle. Tein tämän pikkupeiton isoimmalla kaavalla, valmiin peiton koko 10cmx 10cm.  Kaavaa olisi pitänyt vähän suurentaan pituussuunnassa, mutta olin vain malttamaton aloittaan työn.

Halusin hempeillä ja otin kaikki vaaleat kankaani käyttöön. Lisäksi ompelin Doloreksesta ostamani pitsiä yhteen osaan.  Kokeilin myös ompelukoneeni juttuja. Husqvarna Viking 555 Lily on asustanut meillä jo viitisen vuotta, mutta eipä ole paljon tullut pikkukirjontoja käytettyä. Kokeilin H-kirjainta kaunokirjoituksella, ja siitä tuli mielestäni tosi nätti.

Nämä tilkkutäkit menevät aina vähän "pilalle" pohjan teon kanssa. Tulevat tönköiksi, vaikka olisi kuinka ohut kangas alla. Onko teillä ideoita??