Joulua odotellaan Jussinkaskeen. Ei mitään niin hienon hienoa. Puhdas uusi pöytäliina (vanha mekkokangas, josta tuli jotenkin niin jouluinen olo) uuden valkoisen astiaston lautaset lautaset (Doloreksesta), hellalla on  mustassa padassa palapaistia (pata myös Doloreksesta) Punainen kynttelikkö on viime joulun tekosia. Piparit, kinkku ja laatikko odottavat - ainekset on valmiina, ja Wooperin vuoatkin. Lattialla uusi, puhdas matto Forssasta.   Amppeli, Loten tekemä, saa olla joulunkin keittiössä, se on niin suloinen.

2152586.jpg

2152587.jpg

 

Mummun makuukamari on vielä melko tyhjä.  Sänky on siis Marialta ostettu Forssan messuilta. Tilkkutäkki se oma tekemä.  Kaappi on viime jouluisia ostoksia, kun Hong Kong myi settejä halvalla, kaunis kaappi ihan itsestään ja sopii väreihin.  Sitten joululahja itselle, Bodo Hennig- ompelukone mummulaan Esalta ja Marialta . Mattona on kirpparilta ostettu pieni liina. Nojatuoli itsetehty,  virkkasin pienen "päänalusen " tuoliin.

2152596.jpg

Kamarikin on niin alkutekijöissään.  Tuota tapettia pyörittelen vieläkin mielessäni - on mielestäni liian sininen....

 Joulukuusi on kyllä niin suomalaisen harva, se oli oikeastaan tarkoituskin.  Olen siihen muuten tyytyväinen, mutta olisi pitänyt enemmän kaventaa yläosaa. - Jurppii, etten ole vielääkään saanut sitä uunin peltiä tehtyä, ketju on löytynyt sopiva kyllä...   Taustalla mummu keinuttelee ja kuuntelee joululauluja uudesta radiostaan...  Marian kaappi myös seinällä.

2152603.jpg

Mummu sai Tivoli Audion lahjaksi. Kyllä nyt kelpaa kuunnella joululauluja.

2152601.jpg

Monen monta asiaa puuttuu.  Paljon on suunnitelmia, ajankäytössä on vaan ongelmia :)  Sähköt piti jouluksi laittaa, mutta se jääköön ensi vuoteen. Kirstin kamarin taidan "haudata" niin, että laitan huoneeseen seinän, jonka taakse saan sähköjohtoja yms. piiloon. Etuosaan väsään pienen ullakon. 

OIKEIN LÄMMINTÄ JOULUA KAIKILLE!!