Ompelin mummulle valkoisen paidan, ja housut. Apuna minulla oli kirja : Sewing Dolls´ Clothes, 27 projects to make in 1:12 scale. Tilattu AdLibriksestä. Molemmat vaatteet ovat riisuttavia.  Kangas on ohutta puuvillaa, kirpparilta ostetun lapsen mekon alushamekangasta. Ihanan pehmeää ja ohutta.  Käsittelin kankaan reunat Doloreksesta ostetulta Fray Staylla. (Sisarelleni tiedoksi, että on hyvä aine! ) 

Housujen vyötärön ompelin käsin ja kuminauhana toimii ohut kuminauha, jota käytetään ompelukoneen puolassa, kun tehdään rypytyksiä.  Paidan kaula-aukko onnistui hyvin, kauluksia en edes alkanut haaveilemaan. Ompelin ihan normaalilla koneella kaula-aukkoon kankaan, jonka sitten käänsin nurjalle.  Helmaan liimasin koristenauhaa. Se oli sitten mukavan helppoa ;)

Valkoinen paita saa toimia nyt "kauluspaitana", mummulle pitää ommella hame, ja toki se essukin. Tuo paidan kaava on hyvä, sillä voi tehdä monta eriväristä paitaa mummulle. Ja jossakin kohtaa voi sitten opetella tekemään vielä kauniit kaulukset.

 

1371461.jpg